Nu berättar kungens privata kock sanningen – såhär är det att jobba på slottet
Kungafamiljen har en hel del personal för att få vardagen att fungera.
Den enorma staben som finns till kungen och drottningens förfogande består av hovflorister, hovdamer, läkare och tandläkare bland annat.
Men hur står det till i köket egentligen?
Nu berättar kungens privata kock sanningen i en intervju med Expressen – såhär är det att jobba på slottet.
Kungafamiljen är inget fan av tacos
Magnus Villnow berättar att ingen dag är den andra likt.
Den stora utmaningen med att laga mat för kungafamiljen är att det krävs en stor variation. Ingen dag ska vara den andra lik.
Men vill kungen och drottningen ha tacos till middag på fredagar? Nja, helst inte.
– Det är inte så mycket tacos här. Det är mycket grönt, jag tycker om att laga mycket grönt, i övrigt är det väldigt blandat. Jag kan inte säga exakt så där i vardagen, säger privatkocken Magnus Villnow.
Han berättar även att ovanliga önskemål kan förekomma men det är inget han inte redan är van vid!
– När man har jobbat på restauranger som jag har gjort så är man luttrad. Jag skulle inte säga att det är några märkligare önskemål här jämfört med vanliga restauranggäster. Det är mer att det kan ändras mycket med kort varsel, det är mer såna saker.
Kungens matintresse
– Kungen har ju ett väldigt stort matintresse och är väldigt delaktig. Vi var i Mexiko för några veckor sedan på statsbesök. Jag har en idé om menyer och mat och så försöker jag presentera den. Just inför statsbesöken har man en dialog med kungen och även med drottningen, och sedan kommer vi fram till det som vi ska ha. Han är delaktig i vad det ska vara för typ av mat, han är väldigt intresserad, säger Magnus Villnow.
VIDEOS FRÅN svenskdam
Foto: TT