Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu blir det dopsändning i SVT i alla fall...

28 sep, 2015, 14:08
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
madeleine-fb

Först tackade SVT nej till att sända prins Nicolas dop. Nu har de ångrat sig. Den 11 oktober blir det en sändning i public service.

SVT kommer att direktsända prins Nicolas dop i Drottningholms slottskyrka den 11 oktober. För någon vecka sedan kom beskedet att public service inte var intresserade av att sända dopet. Istället tänkte man bevaka händelsen inom ramarna för Året med kungafamiljen.

– Vi tittar på helheten och bevakningen av kungafamiljen är en jätteviktig del av vårt utbud, men vi kan inte sända allt, sa Clara Mannheimer, programbeställare till Svensk Damtidning då.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men nu har SVT alltså svängt. Enligt Expressen har både TV4 och TT Nyhetesbyrån varit intresserade att sända dopet.

– Många i publiken har hört av sig till oss och varit besvikna. Vi har lyssnat på dem och kommit fram till att vi kan göra en fin och högtidlig men något mindre omfattande sändning från ceremonin. Det känns bra att kunna möta det här önskemålet, säger Clara Mannheimer nu i ett pressmeddelande.

chris-madeleine-nicolas-hovet

Hovet skriver på sin hemsida: Sveriges Televison har utsetts till host broadcaster för Prins Nicolas dop söndagen den 11 oktober 2015 i Drottningholms slottskyrka. Dopet äger rum kl. 12.00.

Av Liv Sander

Foto: Kungahuset.se

Annons