Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu förändras livet för Sofia och Carl Philip

20 okt, 2015, 10:47
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
carl-philip-sofia-hovet-NY

Prinsessan Sofia väntar sitt första barn och framöver blir livet helt annorlunda. För det vet ju de flesta nyblivna föräldrar, att med tillökning i familjen förändras tillvaron.

Prins Carl Philip och Sofia har haft ett underbart år med giftermål, resor och kungliga uppdrag. Glädje förstås också över det kommande barnet och förväntningarna är stora på framtiden.

Okenas

Äntligen har prinsen också lite medvind i byggplanerna. Prins Carl Philip har haft en tuff tid efter renoveringen av lantstället Ökenäs utanför Trosa. Han har lärt sig en läxa. Nyrestaureringen kostade mer än det smakade. Precis när allt var färdigt, fick man göra om. Rör hade dragits fel, ledningar likaså.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
sofia-carl-philip-ste-3

Nu är det dags igen för prinsen att ta ställning till ett byggprojekt. Inget litet sådant heller. Det är Villa Solbacken som ska få sin ansiktslyftning och inför detta har Carl Philip suttit ned med berörda parter, byggbolaget, Djurgårdsförvaltningen och hovet.

Villa-Solbacken-

Här har vi Villa Solbacken.

Annons

Inget får gå fel. Kostnaden blir stor, men den tar prins Carl Philip ansvar för ur egen “ficka”. Han är en designer som har vissa krav på inredning och finish. Prinsessan Sofia kommer knappast att bli besviken. Eftersom det lär dröja innan prinsparet kan flytta in i funkisvillan på Kungliga Djurgården, tar de det lugnt och inreder en barnkammare i våningen i det gröna trähuset där de bor.

carl-philip-sofia-2-ao

Självklart kommer den första tiden att tillbringas ute på Ökenäs, där allt nu är tipptopp för en växande familj. Barnet väntas i april och det blir ju underbart för Sofia och prinsen att dra barnvagn ute i den friska luften i skärgården.

Foto: Kungahuset.se, P.Österberg, AOP

 

Annons