Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu har prinsen råd med alla julklappar

01 dec, 2015, 09:06
author
Annons
Marie

Prins Joachim och prinsessan Marie fick lämna slottet Schackenborg sommaren 2014 på grund av stora skulder. Men nu kan de snart vara rika som troll.

Joachim-marie-ste

Prinsen har börjat sälja av mark på Sønderjylland som har ett totalt värde av 97 miljoner danska kronor, skriver danska tidningen Berlingske.

Annons
jul-joachim-danska-ibl

Joachim har fyra barn och är lyckligt omgift med fransyskan Marie. Tillsammans har de lämnat godset Schackenborg och flyttat till en villa strax utanför Köpenhamn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Marie

Marie längtade till storstaden och prinsen äldsta två söner bor i Köpenhamn, därför var det inte så märkligt att paret sålde slottet.

Annons

Skulderna växte

Dessutom visade det sig att Joachim var tvungen att sälja då skulderna var för stora för att det skulle gå att driva jordbruket vidare. Han hade helt enkelt inte lyckats att få egendomen att bli lönsam. Tre danska storföretag gick in och en fond tog över slottet.

Marie-joachim-ibl

Nu har prins Joachim 588 hektar mark kvar och tillsammans med de två gårdarna Solvig och Sødamsgaard, som han fortfarande äger, uppgår prinsens värden till omkring 97 miljoner kronor, skriver Berlingske. En försäljning är på gång och kommer att göra prinsen och hans familj mycket förmögna.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

 

 

 

 

Annons