Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu kan prins Henrik köra sitt eget race

18 jan, 2016, 10:31
author
Annons
Henrik

Det var ett mycket överraskande nyårstal som drottning Margrethe höll. Det lär inte gå någon nöd på den franskfödde prinsgemålen när han nu är pensionär. Många intressen har han fått genom åren, bland annat vinproduktion i södra Frankrike.

Henrik

Prins Henrik gillar också att ta det lugnt, vila och umgås med vänner och familj. För första gången sedan giftermålet med Margrethe 1967 kan han göra lite som han vill. Prins Henrik behöver inte längre gå två steg bakom sin hustru!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Han vill njuta av friheten, säger en vän till familjen.

prins-henrik

Prins Henrik gick i pension från 1 januari. Han har flera gånger beklagat sig över sin titel. Han föddes som greve och blev prinsgemål när han äktade Margrethe för nästan 50 år sedan (nästa år firar de 50-årig bröllopsdag). Henrik var ständigt irriterad över att han inte fick titeln kung.

Margrethe

Prins Henrik fyller 82 nästa år. Han har funnits vid sin hustrus sida under de flesta officiella begivenheter och ledsagat henne vid statsbesök.

Annons
prins-henrik

Drottning Margrethe kommer framöver att ensam representera sitt land. Kronprinsessan Mary är den i kungahuset som utför de flesta uppdrag och hon och kronprins Frederik gör förstås mycket för att underlätta för Margrethe, som har haft ont i knä och har fått en konstgjord knäled inopererad 2007.

Maggan

Det är påfrestande att stå långa stunder för drottningen, som ju fyllde 75 år den 16 april. När det var nyårsmottagning satt drottningen på en stol och tog emot gästerna.

Annons
Mary-12

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

 

 

Annons