Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

William och Kate syns utan förlovningsringar – sorgliga sanningen

17 okt, 2024, 18:00
Prinsessan Kate och prins William
Prins William och prinsessan Kate utan förlovningsringar – här är den sorgliga sanningen bakom beslutet.
Annons
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

2011 sa prins William och Kate Middleton "ja" till varandra. Sedan dess har deras underbara kärlekssaga bara blommat ut.

Ja, i vått och torrt har prinsparet stått bredvid varandra, och Kate har pratat öppet om hur William och familjen varit ett enormt stöd för henne under hennes cancerbehandling.

Kates sjukdom påverkar såklart varje del av livet. Och den kan också vara en förklaring till det vi sett nu, där hon inte burit sin förlovningsring. Något inte heller William gör.

Därför bär William inte förlovningsring

Att prins William syns utan förlovningsring är inget nytt, men det uppmärksammas ändå titt som tätt av kungliga fantaster, som fallet nu.

I en ny artikel skriver People nämligen just om prinsens val att inte bära förlovningsring, vilket det finns flera förklaringar till.

Annons

Marie Claire har noterat att det inte är en brittisk kunglig tradition att männen bär förlovningsring, och en källa som pratat med Mirror säger följande:

– Han är inte mycket för smycken. Han har aldrig burit någon. Han bestämde sig för att han inte vill ha någon nu. Allt har att göra med personliga preferenser.

Så prins William är vi vana att se utan förlovningsring. Däremot är det nytt att hans fru, prinsessan Kate, även hon tagit av ringen vid flera tillfällen nyligen.

Kate utan förlovningsring

Här är en möjlig förklaring mer dyster. Cancerexperten Dazhi Liu har konstaterat för Hello att många cancerpatienter får svårt att bära sina vanliga ringar under behandling:

– Cellgifterna kan göra att det samlas vätska i händerna och då kan ringarna bli för trånga och svåra att bära. Dessutom kan metallen i ringarna störa strålbehandlingen och orsaka problem som brännskador på huden.

Kate har synts bära sin förlovningsring vid två tillfällen i sommar, men vid hennes andra framträdanden har den lyst med sin frånvaro, skriver People.

Prinsessan Kate och prins William står bredvid varandra
I augusti kunde man se hur Kate tagit av både sin förlovningsring och vigselring – och ersatt smyckena med en alliansring. Foto: Brittiska kungahuset/TT

Foto: TT, Brittiska kungahuset/TT

Annons