Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu talar prins Henrik ut

04 aug, 2017, 17:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Vill inte bli begravd med drottningen.
Annons

Nu har det danska hovets presschef Lene Balleby uttalat sig för pressen i den allt mer infekterade frågan om prins Henriks beslut att inte bli begravd vid sin hustrus sida. Hon berättar också vad prinsen själv har att säga i frågan:

– Varje äkta man som inte är likställd med sin hustru är inte värdig att bli gravsatt i samma grav, säger prinsen i en kommentar till Ekstrabladet via det danska hovets presschef Lene Balleby.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hon säger att han ännu inte bestämt sig var han skall bli begraven, det får tiden utvisa. Men det som är klart är att paret ska skiljas efter döden.

– Det är heller ingen hemlighet att prinsen i många år varit otillfredsställd med den roll och titel han blivit tilldelad i den danska monarkin. En känsla av otillfredsställelse som har ökat med åren över den titel han aldrig har fått. För prinsen är beslutet att inte ligga vid sin hustrus sida efter döden är en konsekvens av detta, säger Lene Balleby till Ekstrabladet.

Läs mer: Prins Joachim uttalar sig om familjekrisen

Foto: Stella Pictures

Annons