Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Ny babylycka i kungafamiljen efter alla år av längtan – bilden bekräftar!

22 jul, 2024, 10:00
Kungafamiljen
Den nya bilden bekräftar den stora kungliga babylyckan – som glädjer vår svenska kungafamilj!
Annons
Margrethes livsbeslut efter 66 årBrand logo
Margrethes livsbeslut efter 66 år

Varje gång en ny kunglig bebis föds hurrar kungafamiljer runtom världen. Genom välplanerad äktenskapspolitik är ju Europas kungligheter en enda stor släkt.

Men vissa släktband är naturligtvis närmare än andra. Så är fallet med vår svenska kungafamilj och den danska kungafamiljen där vår kung är kusin med drottning Margrethe.

Familjerna står varandra mycket nära och därmed är glädjen även stor för vår svenska kungafamiljen nu när en ny liten dansk prinsessa kommit till världen!

Här får vi se kungafamiljens babylycka

Det är prins Gustav, 55, systerson till drottning Margrethe, som välkomnat en liten tös till världen med sin fru prinsessan Carina, 55.

Bebisen, som fått namnet Mafalda, kom till världen den 26:e april vilket meddelades kort därpå av en talesperson till paret:

– Alla inblandade mår bra och är jättelyckliga, lät det då till Billed Bladet.

Gustav och Carina fick sin dotter med hjälp av en surrogatmamma precis som de gjorde med sin son, prins Gustav Albrecht, som föddes i fjol.

Annons

Så numera är prinsparet föräldrar till två småttingar som nu fastnat på bilder som går att se på Billed Bladet.

Det fina ögonblicket där hela familjen glatt poserar fångades i samband med vaktskiftet på Gråsten slott på fredagen och babylyckan går nästan att ta på!

Och prinsparet har faktiskt fått kämpa för sin kärlek. Länge stoppades de från att gifta sig på grund av prins Gustavs farfars testamente som krävde att sitt barnbarns fru skulle vara protestantisk, adlig och arisk. Annars skulle Gustav förlora slottet Berleburg i tyska Bad Berleburg.

Krav som Carina - som är katolsk och har en mexikansk mamma - inte levde upp till. Så länge blev det inget bröllop fram tills det att Tysklands högsta domstol rev de gamla bestämmelserna 2022.

Gustav och Carina ödslade ingen tid och gifte sig och nu är de alltså föräldrar till två små barn. Barn som även glädjer vår svenska kungafamiljen.

Kung Frederik, prinsessan Carina, prins Gustav och drottning Margrethe
Den danska kungafamiljen har inom kort tid fått två nya tillskott – vilket såklart även glädjer prins Gustavs kusin, kung Frederik. Foto:TT

Nya bebisen glädjer svenska kungafamiljen

Lille prins Gustav Albrecht och det senaste tillskottet Mafalda är ju även släkt med vår svenska kungafamilj. Närmare bestämt är de sysslingbarn till kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine.

Annons

Och som redan nämnt står ju svenska och danska kungafamiljerna mycket nära varandra. Drottning Margrethe talar till och med flytande svenska som resultat av att hennes mamma, Ingrid, var svensk prinsessa.

Att även Margrethe lärde sig språket har hon härlett till att hon just ville kommunicera med sina kusiner, däribland vår svenska kung:

– Jag lärde mig svenska som mycket liten eftersom mina kusiner inte förstod vad jag sa, och eftersom jag var mycket snacksalig, bad jag min mamma – har hon berättat för mig – att lära mig svenska. När hon sedan skulle skjutsa mig någonstans pratade vi svenska, har drottning Margrethe sagt till föreningen Norden.

Foto: TT

Annons