Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ny undersökning! Svenskarna väljer Leif GW Persson framför Victoria

17 jul, 2018, 12:00
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
En ny undersökning från Novus, som gjorts på uppdrag av Hyresgästföreningen, visar att svenskarna hellre vi bo granne med Leif GW Persson än kronprinsessan Victoria.
Annons

Svenskarna har röstat fram årets önskegranne 2018! Och det blev författaren och kriminologen Leif GW Persson. 23 procent av folket vill helst bo granne med honom visar Hyresgästföreningens årliga undersökning och det är andra året i rad som Persson vinner.

– Det är ju väldigt hedrande med en sådan här utmärkelse. Och grannsämjan är ju viktig, den ska man vårda. Jag försöker verkligen att tänka på det där, säger Leif till Hem & Hyra.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Tätt efter honom på listan kommer skådespelerskan och komikern Mia Skäringer och på delad tredje plats kommer Ingemar Stenmark och Mark Levengood.

Mark Levengood knep åt sig tredjeplatsen.
Mark Levengood knep åt sig tredjeplatsen.

Kronprinsessan Victoria som tog hem tredjeplatsen förra året, har nu halkat ned till plats nummer åtta! Tolv procent skulle vilja bo granne med henne och åtta procent vill bo vägg i vägg med kung Carl Gustaf.

– Bra grannar är viktigt för att trivas. Bostaden kan vara jättefin, men har du problem med grannarna blir det inte lika trevligt att bo, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen, som själv gärna hade haft operasångaren Malena Ernman som granne.

Här är svenskarnas önskegrannar 2018:

  1. Leif GW Persson 23 procent
  2. Mia Skäringer 20 procent
  3. Ingemar Stenmark och Mark Levengood 16 procent
  4.  Lars Lerin 15 procent
  5. Charlotte Kalla 14 procent
  6. Ernst Kirchsteiger 13 procent
  7. Tilde de Paula 12 procent
  8. Prinsessan Victoria 12 procent
  9. Jonas Gardell 12 procent
  10. Alicia Vikander 11 procent

Läs mer: 18 vackraste bilderna från Victorias firande!

Foto: IBL och Stella Pictures

Annons