Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya bilden på Oscar, 8, bekräftar det alla trott – misstankarna stämmer

28 aug, 2024, 06:00
Nya bilderna på prins Oscar, 8, visar så tydligt den unge kunglighetens intresse för skogen.
Annons

Prins Oscar, 8, har alltid vurmat för naturen. Som barn var han skogens beskyddare, redo att städa upp när andra skräpade ner och använde sin röst för att visa vad han tyckte om plast i skogen.

Prins Oscars spex framför kamerorna – se filmen!Brand logo
Prins Oscars spex framför kamerorna – se filmen!

Blott tre år gammal var han ute med sin cykel i spåren. Farten var hög, Oscar trots sin ringa ålder van att hantera fordonet och fast tempot var pulserande lyckades han överblicka omgivningen.

När ögonen snappade upp nedskräpningen i skogen, tvärnitade Oscar som om det inte fanns någon morgondag och skrek på mamma Victoria och pappa Daniel, som rörde sig ledigt tätt bakom sin miljökämpe till son.

Annons

– Plast, plast – plast i naturen! skrek Oscar, innan han stannade upp, plockade upp plasten och räckte över den till Daniel som snabbt såg till att plocka ned den i fickan.

Prins Oscar
Kameran hinner knappt med när en treårig prins Oscar är på jakt efter skräp i naturen.

Oscars intresse fångat på bild

Nu har det gått fem år, men Oscars kärlek till skogen består. Han älskar att vara omgiven av granar, tallar, kottar, blåbär och andas in den friska luft som virvlar fram mellan träden.

I somras kastades strålkastarljuset på hans faiblesse för skogen. Medan mamma Victoria plockade blåbär, letade Oscar svamp.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria älskar att plocka blåbär, något hon dessutom är väldigt skicklig på. Kungahuset/Instagram
Prins Oscar letar svamp i skogen
Prins Oscar letar svamp i skogen. Kungahuset/Instagram
Annons

Prinsens lycka i skogen

Oscar visade även hur allt gick till, hur han sittandes på huk omsorgsfullt plockade upp en av kantarellerna i skogen, log med hela munnen över fyndet, som om han ville säga ”hej hej, titta vad jag hittat här”, innan han la den populära svampsorten i en röd spann.

Han må vara född prins, men i skogen är han kantarellkung. När Oscar återvände från den lilla svampvandringen, var det med en överfylld röd spann och påse med svamp.

Annons

Victoria agerade fotograf när den unge prinsen visade upp resultatet: Ett hav av kantareller som skulle fått världens främsta svampplockare att bli imponerad.

Prins Oscar
Prins Oscar är en kantarellkung – och här blir det så tydligt! Kungahuset/Instagram

Foto: TT/Kungahuset/Instagram

Annons