Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya bilder från kronprinsessparets besök i Sydkorea

24 mar, 2015, 13:55
author
Annons
Crown Princess Victoria and Prince Daniel visit South Korea

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel träffade i dag Sydkoreas premiärminister Lee Wan-koo. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fortsätter sina kungliga uppdrag i Sydkorea. Under besökets andra dag satt de ner med landets president Park Geun-hye i presidentpalatset i Seoul. De träffade även premiärministern.

vickan

Sydkoreas president Park Geun-hye är landets första kvinna i ämbetet. Hennes far Park Chung-hee var president mellan 1963-1979. I egenskap av dotter hade Park Geun-hye en officiell roll som blev ännu större när hennes mor Yuk Young-soo mördades under nationaldagsfirandet 1974.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Korea

Därefter räknades Park Geun-hye som landets första dam fram till 1979 då hennes far mördades.

Presidenten inledde med att välkomna Victoria och Daniel på deras första besök i landet och hon framhöll sedan det långa samarbetet länderna emellan.

Victoria-ste

– Det koreanska folket minns med värme hur Sverige de senaste 60 åren har vart en del av kommissionen som övervakar stilleståndsavtalet för fred och stabilitet här på Koreahalvön, sa hon bland annat.

Annons
Blomma

Med på mötet var även ambassadör Lars Danielsson och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Vickan-2

– Tack för dina varma ord. Sverige och Korea har en lång och nära relation och jag ser den här resan som en möjlighet att ytterligare fördjupa den relationen, svarade kronprinsessan.

Annons
Korea

Därefter åkte den svenska delegationen till Memorial Cementary där kronprinsessan under högtidliga former la ner en krans.

Crown Princess Victoria and Prince Daniel visit South Korea

Här ser vi Svensk Damtidnings utsända – Liv Sander och David Sica.

Annons
Liv Sander David Sica

Gå till Kungliga modebloggen här och läs mer om Victoria>>

Av Liv Sander
Foto: Stella Pictures/David Sica

 

 

 

 

 

 

Annons