Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya bilder på gravida Victoria

05 feb, 2016, 15:16
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan fortsätter att jobba på. I dag besökte hon Stockholm Environment Institute, som ett led i sitt nya uppdrag från FN.
Annons
Victoria3

I slutet av januari fick kronprinsessan Victoria ett nytt uppdrag. FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon utsåg kronprinsessan Victoria till medlem av ”Sustainable Development Goals Advocates” för Agenda 2030.

– Jag är mycket hedrad att få uppdraget att vara en av 16 ambassadörer för Agenda 2030. Frågorna som FN:s utvecklingsmål belyser är avgörande för världen. Jag hoppas kunna bidra i det viktiga arbetet framöver, sa kronprinsessan då.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria2

Som ett led i detta möter kronprinsessan just nu personer som arbetar inom miljö och liknande. Tidigare idag besökte hon därför Stockholm Environment Institute, ett svenskt forskningsinstitut inom miljövetenskap med internationell profil. SEI startade sin verksamhet 1989 på uppdrag av Sveriges regering.

Annons
Victoria1

Besöket på SEI var kronprinsessan näst sista uppdrag innan föräldraledigheten. Svensk Damtidning var givetvis på plats för att höra hur kronprinsessan mår nu när det alldeles, alldeles snart är dags för den nya lilla baby Bernadotte att komma till världen.
Hur känns det att vara här idag?

– Spännande! Och jätteroligt. Det ska bli kul att verkligen få tid att sitta ner och prata.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten.

Annons