Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya bilderna på drottning Silvia, 80, bekräftar alla misstankar

29 sep, 2024, 11:00
Tydligare än detta blir det inte. Nu bekräftas allt kring drottningen.
Annons

Drottning Silvia hann knappt landa i Sverige innan plikten kallade igen. Ja, efter en hektisk New York-resa som avslutades under fredagen, var hon redan på lördag ute på jobb i Stockholm igen.

Nu blir det man så länge misstänkt om drottningen så tydligt – det reagerar många på efter att det släppts nya bilder på Silvia.

Madeleines & Silvias glammiga fest i New York • Uppgifter i norsk press: ”Knark hemma hos Mette-Marit” • Därför flyttar Frederik & Mary igen – 3 kungliga snackisar från vecka 39!Brand logo
Madeleines & Silvias glammiga fest i New York • Uppgifter i norsk press: ”Knark hemma hos Mette-Marit” • Därför flyttar Frederik & Mary igen – 3 kungliga snackisar från vecka 39!

Drottning Silvias fullspäckade arbetsvecka

I fjol fyllde drottning Silvia 80 år, och hon kan vara landets hårdast arbetande 80-åring.Ta bara en titt på hennes schema den gångna veckan – som dessutom bara är ett urval av allt jobb! Mycket sker också bakom stängda dörrar på hemmakontoret i Drottningholm.

Annons

Veckan inleddes med ett seminarium på Ingenjörsvetenskapsakademien för att fira stiftelsen Borgerskapets Enkehus och Gubbhus 300 år. Sedan fick Silvia tisdagen ledig, för på onsdagen drog det officiella programmet igång i New York med Madeleine.

Drottning Silvia kliver ut ur en bil
En glad Silvia kickade igång arbetsveckan mitt i Stockholm. Foto: Johan Söderlund/Svensk Damtidning

Efter en shoppingtur på Manhattan var det möte i FN med Olena Zelenska, följt av en middag i det svenska generalkonsulatet. Dagen därpå var det seminarium på schemat, och på fredagen avslutades USA-resan med ett styrelsemöte för World Childhood Foundation.

Annons
Drottning Silvia i rosenträdgården utanför FN-huset.
Silvia ställde upp på foton i den vackra rosenträdgården utanför FN-huset. Pontus Höök/TT
Annons

Nu bekräftas alla misstankar om 80-åriga drottning Silvia

Jetlag? Det är ingen match för drottningen. Redan på lördagen fastnade hon på bild igen, när hon ihop med kungen tog sig till Djurgården för Estonias minnesdag. Det var en lågmäld drottning, som öppet visade sin sorg för alla offer och anhöriga som drabbades av förlisningen.

Söndagen fick hon ledig – och på måndag börjar allt om igen. Arbetsveckan inleds med en konsert på slottet, vid namn Historien om skeppet Vasa.

Ja, man blir nästan utmattad bara av att höra om Silvias späckade schema. Och visst har man redan misstänkt det innan – att hon har ett outtröttligt engagemang och sällan skådad plikttrogenhet.

Nu blir det bara tydligare, och när hovet delade bilder på Silvia från USA var folket snabba med att notera det:

– Drottningen är ett föredöme: så hårt arbetande och otroligt vacker ❤️

Vi kan bara hålla med!

Foto: TT

Annons