Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya bilderna på Victoria väcker ilska – varningen till kronprinsessan: "Gör inte om det!"

01 sep, 2024, 15:00
Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
Victorias och Daniels resa rör upp känslor. Detta är varför.
Annons

Vilka dagar det varit hos grannarna i Norge! Prinsessan Märtha Louise sa äntligen "ja" till sin Durek Verrett och det har varit fest i dagarna tre.

Kronprinsessparet och prinsparet var på plats från vår svenska kungafamilj, och njöt av sagobröllopet omgivna av Geirangers vackra natur.

Men det är inte alla som hurrar för kärleken – bröllopet rör också upp rejält med känslor.

Prinsessan och skandal-shamanenBrand logo
Prinsessan och skandal-shamanen

Skandalerna kring Durek Verret

Ja, det är ingen hemlighet att Märtha Louises och Durek Verretts relation varit skandalomsusad, och turerna har varit många.

Durek, som är praktiserande shaman, har under åren skapat världsomspännande rubriker med sina kontroversiella uttalanden.

Under corona-pandemin stod han för att av sina mer uppmärksammade utspel, som fick han forskare runt om i världen att tappa hakan. Durek påstod att en medaljong kunde bota viruset, och uppmanade folk att följa hans råd.

Annons

Medaljongen, gick att köpa på hans egna hemsida för 2000 kronor, och kallades för Spirit Optimizer. När Durek själv insjuknade i covid vägrade han få andningshjälp eller vård, och förlitade sig på sin medaljong – ett budskap han spred på sina sociala medier.

– Det finns en risk att godtrogna personer med en allvarlig sjukdom struntar i att träffa en läkare för att få effektiv behandling, skrev Ole Henrik Krat Bjørkholt, specialist i allmänmedicin, på Facebook då.

Kronprinsessan Victorias beslut att närvara vid Märtha Louise bröllop väcker ilska

Bröllopet finansieras inte av hovet, utan betalas privat. Och bildrättigheterna har paret sålt exklusivt till kändistidningen Hello! och Netflix – det är alltså inte tal om något traditionellt kungligt bröllop. 2022 slutade Märtha Louise dessutom att representera kungahuset, men hon behöll prinsesstiteln.

Annons

Ja, av olika skäl väcker bröllopet irritation hos kungahus-experter, rojalister och invånare.

I en insändare publicerad i Dagens Nyheter förundras Bertil Lindström, medlem i Rojalistiska föreningen, över att kronprinsessparet valde att åka till Norge för bröllopet:

– Jag kan inte förstå hur vårt kära kronprinsesspar kan sänka sig så lågt att vara med på de här stolligheterna, skriver han i texten.

Ja, Lindström är inte alls imponerad av Victorias och Daniels beslut. Han anser till och med att det kan vara skadligt mot monarkin:

– Vad som än händer fortsätter jag att vara superrojalist. Men när något är fel så måste man få höja sin röst. Och att deltaga i det här bröllopet är inget som stärker monarkin, konstaterar han och avslutar:

– Kära, kronprinsesspar, ni blir förlåtna av oss superrojalister, men gör inte om det. Och tag inte med prinsessan Estelle till bröllopet! Det skulle vi superrojalister aldrig förlåta.

Kronprinsessparet efter prinsessan Märtha Louises bröllop på lördagen
Kronprinsessparet efter prinsessan Märtha Louises bröllop på lördagen. Robin Utrecht / dana press

Foto: TT

Annons