Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya superbokningen sätter press på säkerheten kring Victoriadagen

24 feb, 2017, 18:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Publiktrycket blir enormt.
Annons
Victoriadagen-ib2
Förra året uppträdde Frans för kungafamiljen. I år blir det succéduon Marcus & Martinus.

Som Svensk Damtidning i dag kunde avslöja är det norska succéduon Marcus och Martinus som är dragplåster för årets Victoriadag. I år fyller kronprinsessan 40 år och det blir ett stor firande. Att arrangörerna nu lyckats boka Skandinaviens mest eftertraktade popduo till det tv-sända firandet från Borgholms IP är givetvis en fjäder i hatten, men det kommer ställa stora krav på säkerheten.

Marcus och Martinus är extremt populära och biljetterna till deras Sverigespelningar tidigare i år sålde slut på 14 minuter. Fansen köade sedan i dygn för att få de bästa platserna. Samma publiktryck väntas nu på Öland.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Säkerheten kring Victoriadagen är redan enorm. Under kronprinsessans födelsedag får allmänheten komma in på Sollidens slott. Victoria är mycket förtjust i evenemanget och gillar att hon får möjlighet att personligen hälsa på alla som kommit för att önska grattis.

Under Victoriadagen kommer tusentals människor till Solliden för att gratulera kronprinsessan.
Under Victoriadagen kommer tusentals människor till Solliden för att gratulera kronprinsessan.

På kvällen fortsätter sedan festen på Borgholms IP där hela kungafamiljen deltar.

Att Marius och Martinus nu kommer till Borgholm för att uppträda under evenemanget på Borgholms IP innebär att man måste tillta extra säkerhetsåtgärder. Victoriadagen kallas Ölands nationaldag och lockar tusentals besökare. Utöver alla turister kommer dessutom ett stor internationellt pressuppbåd till Borgholm och hotellrummen brukar bokas upp ett år i förtid.

Marcus och Martinus är inte heller de enda stjärnorna som kommer till Borgholm i samband med Victoriadagen. Den 15:e juli spelar Håkan Hellström på Slottsruinen och biljetterna är redan slut.

Foto: IBL.

Annons