Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya uppgifter: Sofia ger hedersuppdraget till kronprinsessan Victoria

01 jul, 2016, 11:09
AvJohanna Lejon
Snart är det dags för dop för Alexander. Och en av faddrarna är redan klar, meddelar Expressen.
Annons
VictoriaSofiaStella

Det är Expressen som skriver att en av de faddrar, som prins Alexander kommer att få då han döps den 9 september, är självaste kronprinsessan Victoria. “Under förberedelserna som nu pågår är ett av de viktigaste besluten som ska fattas av föräldrarna Sofia och Carl Philip vilka som blir prinsens gudföräldrar. Kronprinsessan Victoria ska, enligt uppgift, stå allra högst på den listan. Enligt reglerna ska också minst en eller två av gudföräldrarna vara kungliga och inte tillhöra familjen”, skriver Expressen.

Hovet vill dock ännu inte kommentera uppgifterna:

– När vi har information om vilka som blir gudföräldrar så ska vi kommunicera ut det. Det pågår en dopplanering, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, till Expressen.

Att kronprinsessan skulle vara tilltänkt är dock mycket troligt, inte minst eftersom prins Carl Philip är gudfar till prinsessan Estelle.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons