Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nya uppgifter: "Victoria på väg till Madeleine i Miami"

12 sep, 2018, 09:00
New York nästa! I nästa vecka väntar fem intensiva dagar på FN-veckan - men enligt våra uppgifter hinner kronprinsessan även med en sväng hem till prinsessan Madeleine i Miami.
Annons

Hon är nyss hemkommen från Japan – och snart sätter hon sig på planet igen. Den här gången till USA. Nästa torsdag, den 20 september, ska kronprinsessan Victoria vara på plats i New York för att delta i FN:s årliga högnivåvecka, som alltid hålls i samband med att arbetet i generalförsamlingen drar igång. Ett stort antal dignitärer väntas och bilkortegerna brukar avlösa varandra på Manhattan.

Kronprinsessan Victoriai FN:s generalförsamling hösten 2016
Kronprinsessan Victoria i FN:s generalförsamling hösten 2016. Nästa vecka är hon tillbaka.

För kronprinsessan Victoria har höstbesöket i FN nästan blivit tradition, hon var här både 2013 och 2016 och nu är det alltså dags igen. Som en av 16 internationella ambassadörer för FN:s globala utvecklingsmål är hon ju viktig som både inspiratör och kunglig ”påtryckare”. Och Victoria är i gott sällskap, bland de övriga ambassadörerna finns Belgiens drottning Mathilde, sångerskan Shakira och fotbollsproffset Leo Messi.

Läs mer: Victoria kämpar för miljön i Japan

Victoria är en av 16 ambassadörer för FN:s globala mål och hon har sällskap av bland annat Belgiens drottning Mathilde
Belgiens drottning Mathilde gör Victoria sällskap som FN-ambassadör.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Victoria stannar i fem dagar i New York, men enligt uppgift till Svensk Damtidning planerar hon också att hinna med en mycket efterlängtad systerträff. Prinsessan Madeleines nya hem i Miami ligger bara drygt två timmar från New York med flyg och det är klart att Victoria är nyfiken på hur hennes kära lillasyster med familj bor. Dessutom har de inte setts sedan prinsessan Madeleine lämnade Sverige i mitten av augusti.

Kronprinsesssan Victoria på väg in i en bil, tätt följd av sin syster, prinsessan Madeleine
Så avslappnat. Det är bara säpovakten som avslöjar att det här är två prinsessor!

Det är alltid väldigt avslappnat där Victoria och Madeleine träffas privat. Och kanske kan det bli lite poolhäng med prinsessan Leonore, 4, prins Nicolas, 3, och prinsessan Adrienne, 6 månader, innan plikterna väntar på kronprinsessan i New York? Huset som Madeleine och Chris hyr har ju pool och ligger i ett så kallat ”gated community”, ett inhägnat område där vakter ser till att inga obehöriga släpps in.

Läs mer: Svensk Damtidning avslöjar! Här bor prinsessan Madeleine

Foto: Stella Pictures, IBL

Annons