Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nytt program avslöjar danska kungafamiljens hemligheter

29 nov, 2016, 14:47
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
I programmet "Hovleverantörerna" på danska TV2 får tittarna en inblick i den kungliga kulissen.
Annons
margrethe ibl

Vill du veta mer om drottning Margrethes exklusiva kläder? Eller kanske om kungafamiljens favoritgodis? Då ska du börja följa Hofleverandørerne, “Hovleverantörerna”, på danska TV2. Det programmet bjuder nämligen på en unik inblick i den kungliga kulissen. I ett av avsnitten får man till exempel besöka affären Sømods Bolcher i centrala Köpenhamn. En godisaffär som varit kunglig hovleverantör sedan 1991. Och i våras gjorde de till och med specialtillverkat Margrethe-godis till drottningens födelsedag.

Annons

– Det här året blev det en margerit, eftersom vi tycker att den blomman symboliserar drottningen, säger ägaren Michael Sømod till Billed Bladet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kongefamiljen ibl

Skräddaren Anette Freifeldt är en annan hovleverantör som medverkar i programmet. Hon har sytt kläder till Margrethe i mer än 30 år och berättar bland annat om drottningfavoriten “Den röda kappan”. Anette är dotter till den bortgångne kläddesignern Celli Freifeldt som också skapade plagg till drottningen.

Hovleverantörerna sänds på måndagar, klockan 21.25.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL

Annons