Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Officiellt: Kung Charles ska lämna Camilla – har setts på flygplatsen

18 okt, 2024, 12:00
Kung Charles och drottning Camilla
TT
Kung Charles har bekräftat att han ska lämna – och Camilla får stå ensam.
Annons

Kung Charles och drottning Camilla har varit gifta sedan 2005. Men deras kärlekshistoria började långt tidigare.

Det var länge en av Englands sämst bevarade hemligheter, att Charles och Camilla hade en affär bakom sina respektive makars ryggar. Charles var gift med prinsessan Diana, Camilla med societetsprofilen Andrew Parker Bowles.

Här gör kung Charles det oväntadeBrand logo
Här gör kung Charles det oväntade

Officiellt: Kung Charles har lämnat Camilla

Sedan de blev ett officiellt par har Charles och Camilla varit mer eller mindre oskiljaktiga. Men nu har det ändrats.

Tidningen Hello rapporterar nämligen att Charles skymtats utan Camilla på flygplatsen Heathrow, inför ett nio dagar långt besök i Australien.

Kung Charles och drottning Camilla
Nu skiljs de åt! TT

Det här är anmärkningsvärt, för när Buckingham Palace meddelade kungaparets resplaner i somras fick vi höra att Charles och Camilla skulle företa Australien-resan tillsammans.

Annons

Sanningen är dock mer komplicerad än så.

Camilla planerar nämligen att möta upp Charles i Singapore, för att där ta samma plan som maken till Sydney. Det blir alltså en snabb återförening.

Till en början var tanken att Charles och Camilla även skulle ta en tripp till Nya Zeeland, när de ändå var i Australien. Men planerna skalades ner på grund av Charles hälsa. Man ska komma ihåg att Charles fortfarande återhämtar sig efter en cancerbehandling och därför inte ska anstränga sig överdrivet mycket – det är läkarens ordination.

Charles hemliga plan efter sjukdomen

Resan till Australien är fullspäckad nog. I skrivande stund har Charles och Camilla sammanlagt 36 punkter på sitt schema, spritt över nio dagar. De ska dessutom ta en avstickare till önationen Samoa.

Charles har haft en allvarlig sjukdom och har hunnit bli 75 år gammal. Trots det insisterar han på att vara ute och representera kronan – precis som sin mamma.

– Kungen är särskilt mån om att synas och försäkra folk om att han mår bra, säger en källa vid hovet till Mirror.

Annons