Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Officiellt: Prins Harry återvänder till England – utan Meghan Markle

18 sep, 2024, 19:00
Meghan Markle och prins Harry
TT
Prins Harry har bekräftat – han återvänder till England utan hustrun Meghan Markle.
Annons

Prins Harry och Meghan Markle och cirkusen kring "Megxit" skapade permanenta sår i den brittiska monarkin. När det kontroversiella prinsparet emigrerade till USA kändes det som att bandet mellan prinsen och resten av kungafamiljen kapades för gott.

Men nu rapporterar brittiska ITV att Harry ska återvända till England – utan hustrun Meghan i släptåg.

Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Prins Harry återvänder till USA

Meghan Markle och prins Harry
Meghan stannar hemma! TT

Harry ska nämligen till London för att gå på gala. Den 30 september är det dags för WellChild Awards.

Annons

– Jag känner mig hedrad att få närvara vid årets upplaga av WellChild Awards där vi firar modet och bedrifterna som barn som lever med komplicerade medicinska behov har visat provat på, säger Harry i ett uttalande.

– Det här fantastiska unga människorna inspirerar oss alla, tillsammans med sina hängivna vårdare, sjuksköterskor och hjälpare, som jobbar så hårt för att stötta dem.

– Det är ett sant privilegium att få skänka ett erkännande till så otroliga individer.

WellChild är en organisation som försöker förbättra livssituationen för svårt sjuka barn. Harry, som är organisationens beskyddare, kommer dels att dela ut pris på galan, men också umgås med vinnarna och deras familjer.

Därför vägrar Meghan Markle återvända

Meghan kommer dock inte att dyka upp på galan. Harry har tidigare sagt att han tvekar på om han någonsin igen kommer att ta med sin älskade hustru tillbaka till Storbritannien. Han anser att den inhemska pressen har piskat upp ett hat mot Meghan som kan få rena katastrofala följder.

Annons

– Allt som krävs är att en ensam gärningsman beslutar att agera baserat på vad han har läst. Och vare sig det rör sig om knivar eller frätande syra, så är jag genuint oroad. Det är ett av skälen till att jag inte kommer att ta med mig min fru tillbaka till det här landet, har Harry sagt.

Annons