Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Olle och Ewa Westling vägrar prata – situationen med Daniel och Victoria

23 aug, 2024, 07:00
Ewa och Olle Westling lägger locket på – vägrar kommentera situationen med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Annons

Prins Daniel kunde växa upp utan några kungliga bekymmer. Som barn sprang han runt på Smältvägen i Ockelbo och bara ett stenkast bort låg den fotbollsplan han så gärna sparkade boll på.

WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla årBrand logo
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla år

Den friheten förändrades drastiskt när han fann kärleken i kronprinsessan Victoria. När han äntrade den kungliga världen, var det med en förståelse för att den anonyma tillvaron var ett minne blott.

Samtidigt har Daniels föräldrar, Olle och Ewa Westling, bott kvar i sitt älskade kedjehus i Ockelbo. Här har de kunnat erbjuda en slags fristad för kronprinsessfamiljen, när de velat komma bort från det kungliga strålkastarljuset och bara vara för sig själva.

Annons
Ewa och Olle Westling
Ewa och Olle Westling lever ett lugnt liv i sitt älskade Ockelbo. Royalportraits Europe/Bernard Rubsamen / Bestimage

Olle och Ewa pratar inte

Ockelbo är ett litet men lojalt samhälle. Olle och Ewa Westling har konsekvent duckat intervjuer och vägrat prata om Victoria och Daniel – ett beslut som även deras grannar har följt.

– Man gör inte så stort väsen om man skulle råka möta dem på torget eller något sådant. Man beter sig som att de är vilka vanliga människor som helst, har Yngve Gunnarsson från Ockelbo hembygdsförening sagt till Svensk Damtidning.

Hemligheten ute

Kommunalråd Magnus Jonsson säger att det är det vackra med Ockelbo, att det ingår i det lilla samhällets dna att finnas där för varandra, visa lojalitet och leva ett stilla liv.

Annons

– Den sanna hemligheten, om nu en kommun kan ha en hemlighet, handlar om hur vi Ockelbobor är.

– Det finns ingen som har sagt att man ska sluta sig samman och inte säga någonting utan det handlar om att vi har respekt för varandra, oavsett om det handlar om prinsar och prinsessor eller någon annan.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria har en fristad i Ockelbo. Mikael Fritzon/TT

Foto: TT

Annons