Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Olle och Ewa Westlings gemensamma beslut – efter alla år tillsammans

10 okt, 2024, 04:00
Olle Westling var tvungen att fatta ett beslut – efter Ewas krav.
Annons

Olle och Ewa Westling har aldrig haft för avsikt att lämna Ockelbo. De trivs alldeles utmärkt i den lilla bruksorten, med lojala grannar vid sin sida och ett lugn som bidrar till en rofylld stämning.

Ewa och Olle Westlings debut i offentligheten!Brand logo
Ewa och Olle Westlings debut i offentligheten!

Här fick prins Daniel växa upp i ett falurött kedjehus, långt bort från det kungliga rampljuset, och hade som barn nära till både fotbollsplan och hockeyrink.

Ockelbo har även fungerat som en fristad för kronprinsessfamiljen. Här har de kunnat vara utan att behöva oroa sig för några kamerablixtar, vilket varit väldigt välkommet när familjen bara vill vara för sig själva ett tag.

Annons
Ewa och Olle Westling
Ewa och Olle Westling syns sällan i det kungliga rampljuset – men när de väl dyker upp är det alltid med hög stil! Royalportraits Europe/Bernard Rubsamen / Bestimage

Relationen till kungafamiljen

Även drottning Silvia och kungen har förstått hur mycket platsen betyder för kronprinsessan Victoria och barnbarnen prinsessan Estelle och prins Oscar.

Trots att Olle och Ewa Westling gärna håller sig undan strålkastarljuset har de en god relation till både kungen och drottningen och vid särskilda fester på slottet är de alltid självklara gäster.

Beslutet med Ewa

Man vet väldigt lite om Ewas och Olles liv, men att de trivs av det lugna pensionärslivet i det kedjeröda faluhuset i Ockelbo är tydligt. När Olle gick i pension 2008 berättade han om framtidsplanerna och vad han skulle göra efter pensionen.

Annons

– Som gammal motocrossåkare blir det väl en del mc-åkande också och jag får ju mera tid till att meka och lufta mina veteranmotorcyklar, säger Olle till Svensk Dam.

Innan pensionen arbetade Olle som chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun. Ewa Westling var i sin tur posttjänsteman i Gävle och när hon gick i pension ansåg hon att även maken borde pensionera sig.

– Efter 30 år som förvaltningschef i tre kommuner så tyckte jag och min fru att det fick räcka.

Ewa Westling och Olle Westling
Ewa och Olle Westling, sida vid sida genom livet. Stina Stjernkvist

Foto: TT

Annons