Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Oro för drottning Silvia, 80, efter nya bilderna – sprids i utlandet

12 sep, 2024, 14:00
Drottning Silvia fick oväntat kasta in handduken – nu uppmärksammas händelsen i utlandet.
Annons

Drottning Silvia är en arbetsmyra av rang. Trots att hon har hunnit fylla 80 år, har hon inga planer på att sluta sköta sina kungliga plikter och är en av de kungligheter som jobbar mest av alla.

Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!Brand logo
Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!

Kollegor har vittnat om hur hon ligger uppe sent om nätterna, skickar sms när andra sover och är djupt engagerad i sina frågor. Även Silvia själv har berättat att hon mer än gärna drar ett stort lass, så att andra i familjen kan få lite extra vila.

– Det finns så mycket man ska göra. Det finns så många som man vill hjälpa. En sak som jag tycker är viktig har med våra barn att göra. Till exempel kronprinsessan. Nu är lilla Estelle en större Estelle, men vi tyckte att det var viktigt att kronprinsessan hade tiden hon behövde för sina barn, för sin familj, säger Silvia i SVT-intervjun Drottning Silvia 80 år.

Annons
Drottning Silvia och kungen
Drottning Silvia på språng, alltid redo att sköta sina kungliga plikter. Pontus Lundahl/TT

Kollegornas oro

Silvia är lite som Skalman i Bamse, med en tydlig rutin som för tankarna till seriefigurens mat- och sovklocka, och i slutet av året är det som att kroppen börjar säga ifrån.

– Det antyds lite mellan raderna när jag pratade med hennes nära medarbetare. Det var någon som sa att hon brukar bli lite förkyld framåt jul och det tolkade jag mer som att ja hon är nog helt slut efter allting, säger Ingrid Thörnqvist som skrivit boken ”Yrke: drottning”.

Annons

Silvias plötsliga frånvaro

Men än är det inte jul. Därför var det lite oväntat att Silvia fick kasta in handduken i veckan, när resten av den svenska kungafamiljen anlände till Kungliga Operan inför riksdagens föreställning med anledning av riksmötets öppnande.

Silvias frånvaro växte vissa frågor, eftersom hon hade varit med tidigare under dagen. Hovet bekräftade senare för Svensk Damtidning att hon plockats bort på grund av sjukdom.

– Hennes Majestät Drottningen har lämnat återbud på grund av förkylning, säger hovets biträdande informationschef Johan Tegel till Svensk Damtidning.

Annons
Drottning Silvia saknas
Drottning Silvia saknades när resten av den svenska kungafamiljen samlades utanför Kungliga Operan i tisdags. Jessica Gow/TT

Orden i utlandet

Silvias frånvaro har inte gått obemärkt förbi. Även i utlandet är det många som uttryckt oro över drottningens plötsliga sorti och norska Se och hör skriver så här:

”När kungen anlände till operan i en limousine stod det snabbt klart att drottningen saknades. Han kom ensam – och det stod klart att Silvia inte kunde medverka”.

Lyckligtvis verkar det röra sig om en simpel förkylning och räkna med att Silvia, som älskar att sköta sina kungliga plikter, snart är tillbaka i det kungliga rampljuset.

Foto: TT

Annons