Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Osämjan kring prins Oscars dopgåva

09 maj, 2016, 08:39
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
På dopdagen, den 27 maj, blir prins Oscar en lekplats rikare. Så var det i alla fall tänkt. Men nu säger flera kommuner nej till att delta i insamlingen.
Annons
Oscar

Skåne ger prins Oscar en lekplats i Söderåsens nationalpark i dopgåva. Det var i alla fall planen. Men nu vägrar flera kommuner att delta i insamlingen, uppger Skånska Dagbladet. Landshövdingen Margareta Pålssons förhoppning var att samla in 1 miljon kronor den lekplats som var tänkt att överlämnas i samband med dopdagen, den 27 maj, men nu har både Lund och Malmö kommun hoppat av presenten.

– Vi betalar inte skattepengar till sådana saker, säger Pia Almström, ordförande i kommunstyrelsen i Kävlinge, till Skånska Dagbladet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Samtidigt har kommuner som Ystad, Sjöbo, Trelleborg och Tomelilla redan bidragit till insamlingen. Förutom kommuner välkomnas både företag och privatpersoner att skänka en slant. Någonting som gör Margareta Pålsson hoppfull.

– Jag tror ändå att insamlingen blir av, säger hon till tidningen.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: TT

Annons