Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

"Otroligt roligt att vara prinsessa"

06 okt, 2015, 19:08
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
Ibl_dalarna1

Det blev en känslosam sista dag i Dalarna för prinsessan Sofia. I en intervju berättar hon om första tiden som gift med en prins.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har de två senaste dagarna varit på sin första officiella resa i Dalarna. Det var en intensiv resa som avslutades med en fjällvandring på Grövelsjöfjällen och fika med Idre Sameby. Där passade paret på att ge intervjuer.

ste_dalarna1

Både nationell och europeisk press har följt prinsparet under deras långa program genom länet. Tisdagens första programpunkt i Älvdalen rörde Sofia till tårar. Att komma hem och tas emot som prinsessa kändes speciellt, berättade hon.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det har varit väldigt spännande och jag har fått ett väldigt fint mottagande. jag trodde inte annat i och för sig. Dalarna har ju genrerallt väldgt fina människor och en god gemenskap som jag känt under min uppväxt, berättade Sofia.

– Det värmer så klart när det är så många som välkomnar oss, fyllde prinsen snabbt i.

ste_dalarna2

Sofia och Carl Philip bjöds på fika i kåtan på Grövelsjöfjället.

Efter 116 dagar i rollen trivs också Sofia med sitt jobb.

– Jag måste säga att jag är positivt överraskad över hur otroligt roligt det är och vilket otroligt bemötande man får från folk.

Annons
ste_dalarna3

Flera gånger under besöket har människor uttryckt sin glädje över att prinsen valde att gifta sig med en “kulla”. Lyckönskningarna som strömmat in ända sedan bröllopet värmer prinsparet, berättar de.

– Folk kommer fram till oss på gatan än i dag och är glada för att de fick ta del av vårt bröllop. Att vi gjorde det så pass personlig var viktigt förr oss, vilket så klart var en chansning.

Av: Liv Sander.

Bilder: Ibl/Charles Hammarsten och Stella Pictures.

 

Annons