Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Oväntade utspelet om Estelle, 12 – misstankarna stämmer

04 okt, 2024, 14:00
Prinsessan Estelle och kungligheten har en speciell relation – nu kommer allt fram!
Annons

Prinsessan Estelles uppväxt är inte lik någon annans. Sedan barnsben har hon drillats att en dag axla rollen som Sveriges kronprinsessa och framtida drottning – ett uppdrag som kräver noggrann planering från svenska hovets sida.

Victorias tuffa drottningskolaBrand logo
Victorias tuffa drottningskola

Samtidigt har kronprinsessan Victoria och prins Daniel försökt välja en så normal approach som möjligt, även om de så klar är medvetna om att Estelles framtid kräver unika krav.

– För Estelle är det så att man hela tiden måste tänka på att hon ska bli regent en dag. Varje gång hon visar sig så representerar hon kungahuset. De måste tänka på hur hon ser ut hur hon är klädd, hur hon för sig, alltid gå från programpunkt a till b och inte fladdra omkring. Det är en helt annan värld, säger Herman Lindqvist till Svensk Dam.

Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia
Prinsessan Estelle, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria under Paralympics i Paris. Sven Lindwall / Expressen / TT

Orden om prinsessan Estelle

Estelle är bara 12 år gammal, men den unga kungligheten har redan visat prov på kvaliteter som vittnar om att hon kommer att bli en högst respekterad kronprinsessa i framtiden.

Annons

De senaste åren har hon varit med på flera kungliga tillställningar. Nyligen så gjorde hon också sitt första utländska uppdrag, när hon följde med Victoria och drottning Silvia till Paris för att bevittna Paralympics.

– När hon är i publika sammanhang så för hon sig som att hon vet att hon representerar och är iakttagen. Hon verkar klara det väldigt bra och tycker det är roligt, precis som sin mor. Det verkar lovande faktiskt, hon är väldigt gullig, säger Herman.

Ingrid Alexandras ord om Estelle

Relationen med de andra nordiska kungahusen har också förbättrats de senaste åren. Tillsammans med lillebror prins Oscar närvarade Estelle på prinsessan Ingrid Alexandras 18-årsdag – ett kvitto på att de kommande regenterna lärt känna varandra bra.

Ingrid Alexandra har även talat varmt om Estelle i en intervju med norska NRK och blev känslosam när hon började tänka på deras möte på Gotland för tre somrar sedan.

– Jag har ju sån tur att jag har många jämnåriga tronarvingar i Europa nu, så jag hoppas att vi kan dra nytt av varandra.

– Vi har ganska mycket kontakt, speciellt med Sverige och Danmark. Vi var och besökte Victoria och Daniel och Estelle och Oscar i somras, det var väldigt trevligt.

Foto: TT/Instagram

Annons