Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

"Ovärderligt" då Victoria väljer att klä sig i H&M

06 maj, 2016, 07:30
AvJohanna Lejon
Under kungens stora fest i helgen valde kronprinsessan vid två tillfällen att klä sig i H&M. Vad betyder det för klädkedjan?
Annons
Victoria-Ibl1

Det är Expressens undersajt Dina Pengar som skriver om värdet av att kronprinsessan Victoria väljer att klä sig i H&M. Under helgens festligheter valde kronprinsessan H&M:s plagg vid två tillfällen. Både gångerna satsade hon på plagg från H&M:s Conscious Collection, klädkedjans speciella hållbarhetskollektion.

– Kronprinsessan bar en unik version från vårens Conscious Exclusive anpassad till kronprinsessan av H&M:s designteam, säger Elnaz Barari, presskontakt för H&M, till Expressen.

Men vad betyder det då för H&M? Det är “ovärderligt”, menar Eva Ossiansson, forskare i marknadsföring vid Handelshögskolan i Göteborg.

– Du kan anlita en dyr fotomodell som har på sig de här kläderna, men du kommer inte närheten av en exponering på det här sättet, säger hon till Expressen.

Att Victoria väljer H&M beror med stor sannolikhet på att hon vill lyfta fram svenskt mode. Kanske gör det också sitt till att hon är mycket god vän, också privat, med H&M:s vd Karl-Johan Persson och hans hustru Leonie.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: IBL

Annons