Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Pappa kungen står för halva bröllopskalaset

18 maj, 2010, 15:07
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
carl-gustaf-daniel-westling-victoria

Pappa kungen kommer att betala minst hälften av notan för kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop.

Omkring 20 miljoner kronor beräknas bröllopskalaset för kronprinsessan Victoria och Daniel Westling kosta, vilket är i nivå med vad det danska kronprinsbröllopet kostade 2004. Tio miljoner kronor kommer från regeringen och det övriga står kung Carl Gustaf personligen för.

Bröllopsmiddagen kostar mest

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungen kommer alltså att ta av sina privata tillgångar när Daniel Westling vigs in i familjen. Personalkostnader,  information och transporter är stora pengaslukare. Gäster ska transporteras från olika boenden till olika ställen, säger Jan Lindman, överintendent och hovets ekonomichef till TT. Och en middag på slottet med 600 gäster är inte gratis.

– Förutom att många gäster ska få mat, dryck och underhållning så ska det flyttas runt och möbleras i slottet och göras i ordning i den gamla rikssalen. Själva bröllopsmiddagen är nog den enskilt största utgiften. Och då inkluderar det väldigt mycket förberedelser, säger Jan Lindman till TT.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL




Annons