Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Planen för Italienresan: Victoria och Daniel möter världsstjärnan

08 dec, 2016, 15:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Hovet bekräftar Svensk Damtidnings uppgifter
Annons
Totti.ste
Fotbollslaget AS Roma och hovet arbetar nu på att ett riktigt drömmöte ska bli av. Planen är att kronprinsessparet ska få möta världsstjärnan Francesco Totti.

Nästa vecka reser kronprinsessan och prins Daniel till Italien. Svensk Damtidning kan nu avslöja att hovet arbetar på att få till ett riktigt drömmöte i Rom. Enligt det första utkastet till programmet ska Victoria och Daniel bland annat besöka fotbollsklubben AS Roma och förhoppningen är att de där ska möta en av världens bästa fotbollsspelare just nu: Francesco Totti.

Kronprinsessan och prins Daniel besöker Roma för att få lära sig mer om ett av klubbens projekt för ungdomar med funktionsnedsättning.

– Vi vet inte än, men jag tror de arbetar på det. Det är i alla fall Francesco Totti som har dragit igång projektet för ungdomar med funktionsnedsättning som kronprinsessparet ska besöka, säger hovets informationschef Ulrika Näsholm till vår reporter Ellen Myrgård.

Annons

Francesco Totti, 40, är en av Italiens absolut största fotbollsspelare genom tiderna och var 2006 med att ta hem VM-guldet till Italien. Han upptäcktes av en Romas talangscouter som 13-åring och spelar fortfarande för klubben.

Skulle mötet bli av är det andra gången svenska kungafamiljen träffar en av världens bästa aktiva fotbollsspelare. Under ett statsbesök i Frankrike vintern 2014 fick kungaparet besöka Zlatan på hans dåvarande hemmaarena Parc des Princes.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungaparet och Zlatan
Kungaparet och Zlatan träffades på Parc des Princes i Paris för två år sedan.

Av: Liv Sander/Ellen Myrgård

Foto: Ibl.

Annons