Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Presenten till Sofias och Carl Philips baby

19 apr, 2016, 15:00
AvJohanna Lejon
Annons
Sofia

Vilken dag som helst föds prinsessan Sofias och prins Carl Philips första barn. Men redan nu har den lilla bebisen faktiskt fått sin första present. Vad? En promenadstig på Öland. Presenten kommer att överlämnas då den lille döps. Sofias och Carl Philips kommande bebis är inte det första kungliga barnet som fått en stig. Också och Estelle och Leonore har varsin.

– Det är bara de förstfödda barnen som får varsin promenadstig, hittills prinsessorna Estelle och Leonore. Prins Nicolas fick ingen promenadstig och det kommer inte prins Oscar att få heller, säger Borgholms stadsarkitekt Leonard Eriksson till Aftonbladet.

Stigen ska gå från hamnen till Solliden.

– Färgen på skyltarna till promenadstigarna går i olika nyanser av grönt som hämtas från kända traktorer eftersom att Öland är ett jordbrukslandskap. Den nya stigens färg har vi hämtat från en tysk jordbrukstraktor, vilket är roligt eftersom att drottning Silvia kommer från Tyskland och prins Carl Philip är lantmästare, säger Leonard Eriksson till Aftonbladet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons