Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Alexander på sitt livs första uppdrag – få alla detaljer!

17 aug, 2018, 14:58
author Margareta
Margareta
Det ska börjas i tid. Under nästa vecka får vi se lilla prins Alexander inviga en plats för allra första gången.
Annons

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias 2-åriga son prins Alexander har en stor dag framför sig. I nästa vecka kommer han att arbeta för kungafamiljen för första gången!

Prinsen kommer att ta emot den dopgåva han fått från sitt hertigdöme Södermanland. Gåvan som ska invigas består av att man har tillgängliggjort en utkiksplats samt en vandringsled. Platsen har handikappanpassat och skyltar på flera olika språk har skapats.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Alexander.
Prins Alexander.

Besöket kommer att starta klockan elva den 23 augusti vid Gisesjön i Nynäs naturreservat och trion kommer att anlända med häst och vagn.

Prinsen kommer sedan att få lyssna till ett tal av landshövdingen innan det är dags för prinsen i miniformat att inviga platsen själv genom att dra i en rosett så att bandet “klipps”. Efter det kommer Carl Philip, Sofia och Alexander få reda på vilka växter och vilka djur som går att se i området, innan de tar sig iväg mot en närliggande strand. Här kommer prinsen få håva i vattnet, om han är sugen. Vid 13-tiden beräknas besöket vara avslutat.

Läs mer: Se Alexanders och Gabriels fina sommarhälsning från Solliden!

Foto Kungahuset.se, Stella pictures

Annons