Prins Carl Philip fick frisk luft och korv i Åre
Prins Carl Philip hann njuta av utsikten i fjällvärlden under konferensen Åre Sustainability Summit.
Carl Philips dag i Jämtland inleddes med Åre Sustainability Summit. Konferensen samlar näringsliv, allmänhet, offentligt verksamma och beslutsfattare till ett möte med föreläsningar och samtal kring hållbarhetsfrågor.
Mitt i korvfabriken
Som avslutning på dagen besökte Prinsen Undersåkers charkuterifabrik där han togs emot av Magnus Nilsson, som driver restaurang Fäviken och Undersåkers charkuterifabrik.
Magnus berättade om den lokala livsmedelsproduktionen och hur man kan arbeta för att utveckla den. Fäviken och Undersåkers charkuterifabrik använder sig av ekologiska och lokala produkter.
Hushållningssällskapen är obundna kunskapsorganisationer som arbetar inom fler olika områden, som till exempel lantbruksrådgivning, husdjur, hästrådgivning, fiske och energi.
Av Åsa Bönnelyche
Foto: Kungahuset.se