Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philip i nytt hyllningstal: "Man är stolt över sin bakgrund"

29 aug, 2016, 07:50
AvJohanna Lejon
Annons
CPSofia

I helgen besökte prins Carl Philip och Sofia Skansen i Stockholm där de deltog i 100-årsfirandet av den svenska hembygdsrörelsen och Sveriges Hembygdsförbund. 21 av landets 26 regionala hembygdsförbund deltog i firandet, och prins Carl Philip passade på att hylla dem alla.

– Man är stolt över sin bakgrund och har två platser som man kallar för “hemma”. Där spelar ni i hembygdsföreningarna en viktig roll, sa han och fortsatte:

– Ni gör stora insatser för att inkludera fler människor i gemenskapen. Både gamla och nya svenskar.

Också Sofia berättade att hon har ett engagemang för hembygdsfrågor.

– Det är oerhört viktigt, det är ju det som behåller våra hembygder. Eftersom jag är från en själv så ser jag det som väldigt viktigt, sa hon till Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs Carl Philips tal här!

Av: Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons