Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia startar podcast

29 dec, 2016, 09:59
AvJohanna Lejon
"Inte så lätt".
Annons
Prince Carl Philip and Princess Sofia`s official visit to Varmland

Just nu håller prins Carl Philip och prinsessan Sofia, genom sin stiftelse, på att starta en podcast. Om vad? Nätet och sociala medier, förstås!

“På samma vis som vuxna lär sina barn att använda övergångstället, måste man kunna visa hur man blockar en oönskad följare på Instagram, eller förklara vad det innebär att ha en öppen profil på musikappen Musical.ly”, skriver man i ett blogginlägg.

Man fortsätter:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Men det är inte så lätt. Dessutom ska man hinna med att hämta på dagis och i skolan, köra till träningar och laga middag, hjälpa till med läxor, hinna diska, plocka smutsiga strumpor och i bästa fall vara en trevlig partner och gärna även vän i bland. Måste man verkligen engagera sig i det där med nätet också? Japp!”

Annons

Podcasten kommer att göras tillsammans med näthjältarna Isa Gavlan och Linnea Holst och namnet är “Jakten på likes”.

“Syftet med podden är att ge lättillgänglig information om de vanligaste sociala medierna där barn och unga hänger idag. Men även ge förslag på ingångar till samtal om dessa. Till studion kommer också experter för att prata om aktuella ämnen. Exempelvis juridik, vilka lagar gäller egentligen på nätet? Och psykologi, finns det något samband mellan människans bekräftelsebehov och näthat eller riskfylld exponering?”, skriver prinsparets stiftelse.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures.

Annons