Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philip och Sofia hyllas - för medvetna valet kring Alexander

21 nov, 2016, 10:44
AvJohanna Lejon
Nu hyllas prins Carl Philip och prinsessan Sofia för sitt "tänk" kring prins Alexander.
Annons
Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prins Alexander. Augusti 2016.

Det är i ett klipp från Expressen TV som Emma Danielsson, modeexpert på tidningen, hyllar prins Carl Philips och prinsessan Sofias medvetna val för prins Alexander. Vad det handlar om? Kläderna!

– Jag tycker att de har visat ett ganska tydligt genustänk, säger Emma och fortsätter:

– De har valt bort den kanske den mest traditionella pojkfärgen av dem alla, nämligen blå. Det är roligt att se, det känns väldigt modernt av dem.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Istället för färgen blå har man valt att klä lillprinsen i vitt och grått, exempelvis. Även beige är en återkommande färg.

Carl Philips och Sofias “tänk” skiljer sig en del från hur Victoria och Daniel samt Chris och Madeleine gjort då de visat upp sina barn. Då har de ofta satsat på just traditionella “flick”- och “pojk”-färger som rosa och blått.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Kate Gabor/Kungahuset.

Annons