Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philip senaste design - ett selterglas

25 maj, 2010, 13:38
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Designerprinsen Carl Philip har skapat ett nytt selterglas.
Designerprinsen Carl Philip har skapat ett nytt selterglas.

Prins Carl Philip har nu lanserat sin senaste produkt i silverserien, denna gång blev det ett selterglas. Fast du måste ha en tjock plånbok för att kunna duka upp festbordet med dessa glas, de kostar nästan 3.700 kronor styck.

Carl-Philip-2

Idag lanserades den senaste produkten i prins Carl Philips silverserie CPB 2091 – ett selterglas. Under året som gått sedan de första delarna i serien landade i butikerna har prinsen hunnit med att förse det dukade bordet med såväl gafflar, knivar och skedar som tårtspade och nu ett glas. Selterglaset i skinande blankt silver har en lätt oval form, samma eleganta rundning som återkommer i seriens övriga produkter.

Annons

– Glaset ger ny energi till det dukade bordet. Jag känner mig stolt över resultatet, säger Carl Philip.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Inte billigt

Men billigt är det inte. Selterglaset går loss på 3 699 pix. Å andra sidan är förstås glaset en utmärkt representant för det svenska hantverket – designat av prins Bernadotte och tillverkat för hand med otaliga moment av de skickliga hantverkarna hos Mema/GAB i fabriken Eskilstuna.

Till bröllopstårtan?

Här ser vi hela kollektionen, med tårtspaden som kanske kommer skära upp Victorias bröllopstårta.
Här ser vi hela kollektionen, med tårtspaden som kanske kommer skära upp Victorias bröllopstårta.

På dagens pressvisning presenterades ju visserligen selterglaset. Men det gick också ett hett rykte om CPB 2091-seriens smäckra tårtspade. Det sägs nämligen att det är den som ska användas till att skära upp kronprinsessan Victorias och Daniels bröllopstårta!

Nationalmuseum

CPB 2091 har blivit en storsäljare för Mema/GAB och säljs förutom i Sverige i bland annat Frankrike, USA och Japan. Dessutom har Nationalmuseum tagit upp serien i sin formsamling. Ett gott betyg för formgivare Bernadotte – vår nye designprins!

Läs mer om prinsens design på bloggen Bakom kulisserna››

Läs också:

Sofia var prins Carl Philips turmaskot på racingtävling››

Prins Carl Philips och Emma Pernalds ögonsten död››

Premiär för prins Carl Philips eldiga design››

Av Camilla Spjuth-Palve

Foto: Pressbilder Mema/GAB


Annons