Prins Carl Philip tittade på matlagning på högsta nivå
Nu är det dags att ta fram de svenska flaggorna – mattävlingen Bocuse d’Or Europe har startat och slutat.
Prins Carl Philip närvarade under orsdagen vid Bocuse d’Or Europe som detta år håller hus på Stockholmsmässan i Älvsjö. I den berömda matlagningstävlingen, kock-em, deltar svenske kocken Tommy Myllymäki, så det gäller att heja på nu när det verkligen gäller…
Prinsen har här precis anlänt till Älvsjömässan.
Prins Carl Philip hade sällskap på läktaren av Eskil Erlandsson, jordbruksminister, samt Per Lundin som är ordförande i Gastronomi Sverige
Och det blev ju svensk seger till sist, Tommy vann kock-em, guld på hemmaplan. De tävlande fick 5 timmar och 35 minuter på sig att tillaga en fiskrätt och en kötträtt för 14 personer. Råvaran för fisk är svensk sej, ostron från Grebbestad och blåmusslor från Mollösund på västkusten. Köttet är svensk unggris från gården Havor Lantbruk i Havdhem på Gotland.
Se en film från TV4 med en intervju med kocken Tommy Myllymäki här:
httpv://www.youtube.com/watch?v=XqEeUQShLMU
Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press