Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philip tittade på matlagning på högsta nivå

09 maj, 2014, 08:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
carl-philip-ao

Nu är det dags att ta fram de svenska flaggorna – mattävlingen Bocuse d’Or Europe har startat och slutat.

Prins Carl Philip närvarade under orsdagen vid Bocuse d’Or Europe som detta år håller hus på Stockholmsmässan i Älvsjö. I den berömda matlagningstävlingen, kock-em, deltar svenske kocken Tommy Myllymäki, så det gäller att heja på nu när det verkligen gäller…

carl-philip-1-ao

Prinsen har här precis anlänt till Älvsjömässan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
carl-philip-2-ao

Prins Carl Philip hade sällskap på läktaren av Eskil Erlandsson, jordbruksminister, samt Per Lundin som är ordförande i Gastronomi Sverige

carl-philip-ao-1

Och det blev ju svensk seger till sist, Tommy vann kock-em, guld på hemmaplan. De tävlande fick 5 timmar och 35 minuter på sig att tillaga en fiskrätt och en kötträtt för 14 personer. Råvaran för fisk är svensk sej, ostron från Grebbestad och blåmusslor från Mollösund på västkusten. Köttet är svensk unggris från gården Havor Lantbruk i Havdhem på Gotland.

Annons
kockar-ao

Se en film från TV4 med en intervju med kocken Tommy Myllymäki här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=XqEeUQShLMU

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

 

Annons