Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philip träder fram med nyheten – stöttas av nära och kära

14 okt, 2024, 18:00
Här är det nya om prins Carl Philip.
Annons

Vid sidan av prins Carl Philips kungliga plikter har han ett liv som förmodligen flugit många förbi.

Han driver nämligen ett prisbelönt designföretag ihop med vännen Oscar Kylberg – och nu kan de berätta en stor, och dyr, nyhet.

Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Prins Carl Philips stora steg – växlar upp

När Carl Philip inte har kungliga åtaganden ägnar han sig helhjärtat åt företaget Bernadotte & Kylberg, som grundades 2012.

Företaget går som tåget – designduon har vunnit priser och är ansett i branschen. Till en början designade de och formgav för stora företag såsom Hästens, Stelton och Gärsnäs.

Annons

Men efter tio år tog de steget att lansera sin egen kollektion, som bestod av lyxiga scarfar, halsdukar och plädar, med sitt emblem.

– Vi har ritat produkter åt andra under en lång tid. Det har varit, och är fortfarande en väldigt rolig resa. Men vi har alltid sett fram emot att en dag kunna släppa helt egna produkter och vi har arbetat mot det målet under en längre tid, sa Oscar Kylberg bland annat i ett pressmeddelande.

Designduon Bernadotte & Kylberg, Prins Carl Philip och Oscar Kylberg
Designduon Bernadotte & Kylberg. Anders Wiklund/ TT
Annons

Prins Carl Philip berättar nyheten

Sedan det steget har Carl Philip och Oscar Kylberg fortsatt lansera sina egna produkter.

I veckorna visade de upp sin sprillans nya ljushållare i guld, inspirerad efter tulpanen:

Och nu har Bernadotte & Kylberg-familjen blivit ännu lite större. Deras möbelkollektion Eriksberg har nämligen vuxit, och fått sig en upplaga i trendigt mörkgrön ek. Den nya upplagan heter Ivy, och består av en kabinett, en stol, och ett skrivbord.

Annons

Prislappen? Ja, den går inte av för hackor. Möblerna är exklusiva och görs på beställning, och du måste fylla i ett formulär för att anmäla intresse. Kabinetten går loss för 69 tusen kronor, stolen kostar 15 900 kronor, och skrivbordet blir ditt för 42 tusen. Men så är de också handgjorda i Sverige!

Carl Philip är givetvis stolt över kollektionen, och man kan räkna med att han stöttas av vänner och familj. De har flera gånger visat sitt stöd för prinsens designkarriär, och detta lär inte vara ett undantag.

Foto: TT


Annons