Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philips nya drag - så stöttar han hustruns hjärtefråga

11 jun, 2016, 17:00
AvJohanna Lejon
Omtänksamma Carl Philip gör allt för sin hustru. Nu stöttar hans favoritsport Sofias hjärtefråga.
Annons
CarlPhilipSofia1

“Scandinavian Touring Car Championship, STCC, är ny huvudpartner till Project Playground. STCC och Project Playground kommer aktivera samarbetet bl.a. genom en go-kartcup. Konceptet bygger på att under sensommaren/hösten 2016 vid tre tillfällen erbjuda samarbetspartners möjligheten att tävla mot varandra under högst professionell coachning”, skriver Project Playground i ett pressmeddelande.

– Det finns kopplingar mellan oss som gör att vi löpande följt Project Playgrounds arbete. Vi har sett ett starkt engagemang, med människor som verkligen brinner för att göra skillnad. Vi på STCC känner att vi vill bidra och nu får vi möjlighet att utveckla något bra tillsammans, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Annons

Självklart har prins Carl Philip, vars favoritsport ju är just STCC, ett finger med i spelet. Det är knappast någon slump att STCC stöder just Project Playground, välgörenhetsorganisationen som prinsessan Sofia, då Sofia Hellqvist, startade upp 2010. Sedan förra året har dock Sofia trappat ner sitt arbete i Project Playground, i dag är hon hedersordförande.

– Resan med Project Playground har egentligen bara börjat, vi ser ett växande behov av vår typ av verksamhet och med stark lokal närvaro har vi lyckats komma problemen väldigt nära – och därmed hittat viktiga aspekter i arbetet med att hitta bra lösningar. Mitt tidigare arbete som generalsekreterare för Project Playground, som i sig föddes ur en frustration jag och Frida delade, har lärt mig oerhört mycket och jag ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med organisationen, har prinsessan Sofia slagit fast.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset

Annons