Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Charles: Beatrice och Eugenie måste jobba!

23 nov, 2011, 09:06
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

En konflikt mellan prins Charles och hans bror prins Andrew är under uppsegling. Charles tycker inte att Andrews döttrar Beatrice och Eugenie ska representera kungahuset.

Annons

Bröderna och prinsarna Charles och Andrew har aldrig stått varandra nära. Det skiljer tolv år mellan dem och när de träffas är de mer formell artighet än varmt syskonskap de visar upp.

Slimmat kungahus

– Andrews högsta önskan är att vara jag, har Charles sagt. Medan Andrew har muttrat om Charles planer på ett slimmat kungahus, där de mer perifera kungligheterna inte har någon större plats.

Lite varmare har känslorna mellan dem blivit tack vare Charles hustru Camilla.

Camilla välmenande faster

Hertiginnan Camilla har tagit sig an Andrews döttrar Beatrice och Eugenie, hon intresserar sig mycket för deras liv och är som en vänlig och välmenande faster mot dem. Men en sak har Andrew svårt att smälta, att Charles tycker att flickorna ska skaffa sig jobb och att de inte har någon uppgift i kungahuset.

Annons

Jagades av fotografer

– De är ju ändå femma och sexa i successionsordningen, säger Andrew upprört som till varje pris vill att de ska få behålla sina livvakter.

Charles däremot drar paralleller med presidentdottern Chelsea Clinton. Hon jagades av fotografer och hennes privatliv skärskådades, ända tills hon fick jobb på ett stort företag.

Jobba hårt

Företaget tolererade inte att hon sprang ute på nattklubbar, utan hon skulle jobba hårt precis som alla andra anställda. Och då förlorade media intresset. Därför är Charles råd att flickorna att de skaffar sig riktiga jobb inte bara vara prinsessor, då slipper de bli uppmärksammade och behöver inga livvakter.

Här ovan ser ni prinsessorna med sin mamma Sarah ferguson under ett välgörenhetsuppdrag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: IBL och Stella Pictures

Läs även:

Prinsessan Beatrice har tagit sin examen››

Prinsessorna hyllade popstjärna››

Prinsessan Eugenie har halkat efter i plugget››

Fergie ber om ursäkt – jag skulle aldrig tagit emot pengarna››

Fergie: Allt är min mammas fel››

Annons