Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniel inkallad ensam till slottet – läget är allvarligt

17 sep, 2024, 07:29
Prins Daniel har blivit inkallad till ett viktigt möte på kungliga slottet.
Annons

Prins Daniel glömmer aldrig sina rötter. Han växte upp i ett falurött kedjehus i Ockelbo med mamma Ewa och pappa Olle Westling, med närhet till både fotbollsplan och hockeyrink.

Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!Brand logo
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!

För Daniel var det aldrig något problem att röra på sig som barn. Han var otroligt aktiv, testade på olika sporter och insåg hur bra han mådde av att tillämpa rörelse i sitt liv.

Den vetskapen hade han med sig när han äntrade den kungliga världen. När han sa ”ja” till sin älskade kronprinsessan Victoria, var det med ett tydligt mål i sin nya roll som prins.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria brinner för rörelse och hälsa. Fredrik Sandberg/TT

Daniels beslut med Victoria

När Almedalsveckan 2016 ägde rum slog han till. Tillsammans med Victoria lanserade man hälsoinitiativet Generation Pep, med syfte att få fler unga att röra på sig.

Sedan dess har han och Victoria varje år arrangerat Pep-dagen i Hagaparken, där barn samlas för att delta i Daniels lopp och prova på en rad olika aktiviteter.

Daniel och Victoria är självklart på plats, peppar och klappar i takt till barnens rörelser och ser glatt på när de försöker hitta den viktiga balansen mellan stillasittande och fysisk aktivitet.

Annons

Daniel inkallad till möte

Men siffrorna är dystra. Senaste rapporten visar att barn och unga rör sig mindre än nånsin och att orsaken bakom handlar om ekonomisk ojämlikhet i samhället som ökar hälsoklyftan bland barn.

Därför är det extra viktigt att diskutera den här typen av frågor. Under tisdagen har Daniel kallats in till kungliga slottet för att närvara vid kronprinsessparets stiftelses seminarium ”Betydelsen av en trygg och meningsfull fritid för barn och unga”.

Annons

Nu håller vi tummarna för att det blir ett bra möte och att den allvarliga situationen löser sig snart.

Prins Daniel
Prins Daniel inkallad till möte på Kungliga slottet. Henrik Isaksson/TT

Foto: TT

Annons