Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniel inkallad till slottet – läget är allvarligt

09 sep, 2024, 07:59
Prins Daniel kallas in till ett viktigt möte på slottet.
Annons

Prins Daniel har ända sedan barnsben engagerat sig för motion och hälsa. Uppväxt i Ockelbo kunde han springa runt, spela sporter som fotboll och hockey, och leva ett aktivt liv.

Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

När han äntrade den kungliga världen ville han så klart sätta sin prägel i rollen som prins, vilket ledde till att han och kronprinsessan Victoria lanserade hälsoinitiativet Generation Pep.

Varje år anordnas man den årliga Pep-dagen i Hagaparken. Under dagen erbjuds barn att gratis delta på en rad aktiviteter, med bland annat lopp, bordtennis och minigolf.

Annons
Prins Daniel
Prins Daniel pratar under invigningen av Pep Dagen i Hagaparken. Henrik Isaksson/TT

Siffrorna Daniel inte vill se

När den årliga Pep-rapporten släpptes tidigare i år var det ingen rolig läsning. Rapporten visade att den ekonomiska hälsoklyftan slår mycket hårt mot barn som lever i utsatthet.

Carolina Klüft, verksamhetschef för Generation pep, satt då i Nyhetsmorgon och berättade om de skrämmande siffror, betonade vikten av att göra något för att vända de dystra siffrorna.

– Det känns i magen. Och tänk då bara hur det känns för alla de föräldrar som vill ge sina barn bästa förutsättningar, men som inte har möjligheten, för det finns massa hinder i vägen.

Annons

Daniel inkallad till slottet

Daniels och Victorias kamp att förändra, att få fler barn och unga att röra på sig, fortsätter och efter helgens Pep-dag är det dags att sätta igång att arbeta igen.

Under måndagen har Daniel kallats till Kungliga slottet för ett styrgruppsmöte i Generation Pep. Vad som kommer avhandlas under mötet är oklart, men räkna med att de dystra siffrorna tas upp.

Nu håller vi tummarna för att det vänder!

Prins Daniel
Prins Daniel inkallad till slottet. Henrik Isaksson/TT

Foto: TT

Annons