Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniel kallad till slottet för möte – om 12-åriga dottern Estelle

25 aug, 2024, 05:00
Prins Daniel och prinsessan Estelle
Prins Daniel på slottet – för att diskutera ett beslut kopplat till prinsessan Estelles framtid.
Annons
Här stjäl Estelle och Sofia showen på stjärnans konsert!Brand logo
Här stjäl Estelle och Sofia showen på stjärnans konsert!

14 år har gått sedan Daniel sa "ja" till kronprinsessan Victoria och blev prins med hela Sverige. Sedan dess har han jobbat outtröttligt med att representera vårt avlånga land.

2012 fick Daniel också en annan titel – som pappa. Då välkomnade han och Victoria prinsessan Estelle till världen, som i dag är en glad 12-åring som ibland får följa med sina föräldrar på kungliga uppdrag.

Så Victoria och Daniel balanserar den kungliga plikten med att vara mamma och pappa till två barn – och på tisdag möts dessa världar på ett speciellt sätt.

Daniels beslut för dottern Estelle

Estelle är på många sätt som vilken 12-åring som helst. Sprallig, glad i friluftsliv och med en förkärlek för basket – men så är det den lilla detaljen att hon är prinsessa också.

Annons

Och visst märks det av. Hon bor på ett slott och har också sin alldeles egen stiftelse – och en skulpturpark som Estelle själv besökte när det var dags att inviga ett nytt konstverk i maj.

Stiftelsen startades 2019 på pappa Daniels och mamma Victorias intiativ och har som syfte att främja kulturverksamhet i Sverige. Och med skulpturparken på Kungliga djurgården vill stiftelsen tillgängliggöra samtidskonst.

Redan nu finns fem permanenta verk i parken, och det var en glad Estelle som var med och markerade installationen av det senaste verket, The Inner Flow of Life av den italienske konstnären Giuseppe Penone, för några månader sedan:

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel går bredvid varandra
Prinsessan Estelle var själv med när det femte verket invigdes i maj. Foto: Pontus Lundahl/TT

Prins Daniel i möte om Estelle

En stiftelse kräver såklart mycket arbete som i nuläget rattas av Daniel, Victoria och organisationens ledamot Elin Anwall. Estelle är ju som sagt bara 12 och är därmed för ung för att involvera sig i stiftelsens arbete.

Så därmed är det Daniel som kommer närvara på slottet på tisdag då det är styrelsesammanträde i prinsessan Estelles kulturstiftelse. Här ska han alltså diskutera beslut kopplade till sin älskade dotters framtid – som en dag ska ta över stiftelsen.

Foto: TT, Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Annons