Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniel har tagit emot tråkigt besked – här döljer han sorgen inför alla

08 sep, 2024, 17:00
Detta är förklaringen bakom.
Annons

Stockholm bjöd på klarblå himmel och strålande sol i september, när den årliga Pep-dagen intog Hagaparken under söndagen.

På plats var givetvis prins Daniel, och massvis med barn med spring i benen och peppande föräldrar. Dessutom tog prins Oscar och Haga-hunden Rio sig ut till parken för att busa loss!

Men visst var det något som saknades – här döljer prinsen sin sorg.

Se Victoria dansa loss i Hagaparken!Brand logo
Se Victoria dansa loss i Hagaparken!

Pep-dagen 2024 i Hagaparken – se bilderna

Hagaparken blir sällan mer full av liv än när Pep-dagen går av stapeln. Det är kronprinsessparets Generation Pep som ligger bakom initiativet, och tusentals personer samlas i parken för en dag full av roliga aktiviteter och rörelseglädje.

Annons

Dagens höjdpunkt är utan tvekan prins Daniels lopp, som sträcker sig lite över 1 kilometer för de äldsta, och 400 meter för de allra minsta.

Här får alla känna sig som riktiga löpproffs, med en peppig hejarklack runt banan och medalj vid målgång. Har man lite extra tur är det också ingen mindre än självaste prins Daniel som hänger den tjusiga medaljen runt halsen!

I år hade han med sig prins Oscar som var på strålande humör, och som såg till att testa alla aktiviteter:

Prins Oscar och prins Daniel under Pep-dagen 2024
Vilken mysig dag för prinsarna! Shutterstock
Annons
Prins Oscar spelar pingis
Oscar med fullt fokus under en pingismatch – kanske har han tittat på Truls hemma på Haga? Shutterstock
Prins Oscar under Pep-dagen 2024
Mitt i prick! Shutterstock
Annons
Prins Oscar under Pep-dagen 2024
...och så stod minigolf på schemat! Prins Oscar hade fullt upp. Mischa Schoemaker
Prins Oscar under Pep-dagen 2024
Ishockey – i 25 grader och stekande sol! MISC / BACKGRID US / TT
Annons

Därför missade prinsessan Estelle fina familjetraditionen

Ja, Daniel brinner ju för att barn och unga ska röra på sig med, och belyser ofta vikten av rörelseglädje. Att se hundratals barn samlas precis utanför hans älskade Haga varje år värmer såklart i hjärtat.

Och det går inte att sticka under stolen med att han är något av en rockstjärna dagen till ära. När prinsen promenerar genom parken flockas nyfikna barn runt för att hälsa på Daniel, eller kanske knäppa en selfie med kungligheten – som givetvis ställer upp.

Annons

Dessutom brukar dagen få extra kunglig glans, i form av resten av kronprinsessfamiljen. Victoria minglar gärna runt och hälsar på alla som åkt ut till Haga – men ser till att fokus är på Daniel och hans viktiga frågor. Och Estelle och Oscar är vid det här laget rutinerade proffs när det kommer till prins Daniels lopp!

Prins Oscar och kronprinsessan Victoria under Pep-dagen i Hagaparken 2023
Såhär såg det ut förra året, när Victoria och Oscar kollade in alla aktiviteter i parken. Christine Olsson/TT
Prins Daniel och prinsessan Estelle
Och Estelle tog som vanligt emot medalj och kram vid mållinjen från pappa! Shutterstock

Men i år krockade schemat, och Estelle och Victoria befann sig hela vägen borta i Paris där Paralympics pågår. Ett trist besked för Daniel, som såklart saknar sin familj där. Men tänk vad mycket de har att prata om på måndag, när alla är samlade över middag på Haga igen!

Foto: TT

Annons