Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Daniel: Vi är en modern familj...

08 nov, 2011, 12:20
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Träakademien i Kramfors under dagen fick de en tur bland tapetserare, snickare och smeder.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har nu kommit fram till Kramfors under sin resa i Västernorrland. Där besökte paret Träakademien som är en vuxenutbildning hos Mittuniversitetet med inriktning på hantverk. Victoria och Daniel tittade in både hos tapetserarna och i snickeriet.

Testa hammaren

Sedan var det dags att hälsa på i smedjan, där fick också kronprinsessan testa att slå med en hammare på det glödheta järnet. Under tiden hon gjorde detta så höll maken prins Daniel i hennes handväska.

Modern familj

Något som föranledde följande kommentar från prinsen:

Annons

– Vi är en modern familj. Jag håller handväskan medan hon håller hammaren! Sa prinsen med ett stort leende.

Röd blus

Både kronprinsessan – för dagen klädd i långbyxor och en röd blus – och prins Daniel såg pigga och glada ut, som vanligt var de mycket intresserade av allt omkring dem och ställde många frågor.

Inte bjudna

Kvällen innan hade de varit på en privat middag på residenset i Härnösand, men dit var pressen inte bjudna. Kronprinsessparet avlade också ett besök på Folke Bernadotte-akademin och mer väntar senare under dagen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Glöm inte att följa Johanna Lejon på den Kungliga Modebloggen där hon rapporterar direkt från kronprinsessparets resa››

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Från spel till choklad – en späckad dag i Västernorrland››

Kunglig krock i Timrå››

Nu har Daniel och Victoria anlänt till Timrå››

Annons