Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Harrys tråkiga besked till Meghan – tar avstånd

19 sep, 2024, 05:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Blir nu lämnad på egen hand.
Annons
Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!Brand logo
Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!

Under förra veckan ägde en stor dag för prins Harry rum– han fyllde nämligen 40 år!

Men allt roligt har ett slut och Harry är tillbaka på jobbet som i vanlig ordning efter en hejdundrande helg med firande!

Nu kommer han dock med ett nytt besked – som påverkar hustrun Meghan Markle.

Harry lämnar Meghan. Yaroslav Sabitov

Trots sitt avsägande från kungliga plikter ska prins Harry nu återvända till England i slutet av månaden.

Annons

Detta för att utföra en av de få kungliga uppgifter som återstår för prinsen enligt Daily Post. Denna gången handlar det om en årlig prisutdelning i sin roll som beskyddare av välgörenhetsorganisationen WellChild, som hjälper sjuka barn.

Drottning Elizabeth bad sitt barnbarn Harry att lämna de flesta kungliga åtaganden innan han och hustrun Meghan flyttade till USA. Men ändå valde han att behålla sin position i WellChild organisationen – en organisation som även hans pappa, kung Charles, varit delaktig i under 16 år.

Tråkiga beslutet med Meghan

Trots att det nu står klart att Harry återvänder till England så finns det inget som tyder på att Meghan kommer följa med.

Än så länge är det oklart kring varför Meghan inte kommer följa med. Men det kan signalera hennes ståndpunkt i konflikten med resten av den brittiska kungafamiljen.

Funnits en tydlig spricka. ROTA

Redan 2019 när prins Harry och Meghan gifte sig florerade det rykten kring en frostig relation bröderna emellan. Ryktena antydde att Meghan skulle ha orsakat en spricka mellan hennes make, Harry, och hans bror, prins William. Vilket i sin tur resulterade i att William och Kate, tog avstånd.

Annons

Bröderna har sedan dess inte haft kontakt och prins Harry har mer eller mindre sagt ifrån sig alla kungliga plikter och kopplingar till det brittiska kungahuset. Dock så publicerade William och Kate ett inlägg där de gratulerade Harry på sin 40-årsdag, men de lär högst troligen inte träffas under hans visit till London.

Bild: TT

Annons