Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Joachim berättar om sin överkänslighet: Det är absolut det värsta

04 maj, 2016, 18:00
AvJohanna Lejon
Våren i all ära. Men vackra gröna blad, blommor och gräs betyder är inte bara positivt. Prins Joachim är en av alla som är allergiska mot pollen.
Annons
Joachim

Prins Joachim lade villigt och glatt upp armen för pricktest, när danska Astma- och allergiföreningen bjöd in till sitt testtält mitt i Köpenhamn. Och testet visade positivt; Joachim är allergisk mot pollen.

– Ja, björkpollen är ett problem för mig, det är absolut det värsta. Men jag är också allergisk mot gräspollen och katt, berättar prinsen i Billed Bladet.

Prins Joachim bodde och arbetade ju i många år på Schackenborgs slott, som ligger långt ute på den jylländska landsbygden  – ett liv som rimligen borde vara knepigt för en pollenallergiker.

– Nej, det var faktiskt inte det. Vinden kommer ju som regel från havet i väst, och det finns inte mycket björk väster om Schackenborg. Så det var aldrig ett problem för mig, säger prins Joachim.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av AnnaClara von Hofsten

Foto: Stella Pictures

Annons