Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Joachim blir dokusåpa-stjärna

19 okt, 2011, 13:11
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Ingen svensk kunglighet har vågat visa sig i en dokusåpa, men danske prins Joachim är inte rädd för att ställa upp – det handlar ju om racing!

Annons

“Cortina racing” är arbetsnamnet på en dokusåpa-serie som kommer att ha premiär efter nyår i danska TV3+. Huvudpersonen är prins Joachim och just nu har han ett tv-team efter sig nästan dygnet runt. Både Joachim och kronprins Frederik var framför allt i yngre dagar kända som riktiga fartdårar som regelbundet åkte fast för fortkörning på de danska landsvägarna. Idag är det mest Joachim som kör riktigt fort och lyckligtvis på racerbanor numera.

Galen i bilar

– Mina föräldrar har berättat att jag var galen i bilar redan innan jag kunde prata, skrattar Joachim.

Han och bästisen Oscar Davidsen Siesbye satt redan i Krebs skola och spelade med bilkort. Vänskapen håller i sig och idag har drömmen om att få köra racerbilar slagit in för dem båda i Cortinateamet.

Ledigt av min fru

I tv-serien dyker också Joachims storebror Frederik upp och utmanar sin bror på ett gocart-race!

Annons

– Jag fick en timme ledigt av min fru, hon tar hand om våra fyra barn medan jag kör, skrattar Joachim.

För kungligt intresserade som kan se den danska kanalen blir det en högtidsstund efter nyår. För det kommer inte bara att handla om bilar, utan vi får också följa med hem till Møgeltønder och hälsa på Joachims hustru Marie och de tre barnen.
Här har ni en länk till filmen››

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto. All Over Press och Stella Pictures

Läs även:

Marie har berättat för prins Henrik jr att han ska bli storebror››

Nu har också det danska folketinget öppnat››

Prinsessan Marie söt i galaklänning med plats för babymage››

Annons