Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Joachim: Jag är glad över att ha fått en dotter!

24 jan, 2012, 11:18
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Prins Joachim har nu ställt upp för pressen vid Rigshospitalet och berättat hur lycklig han är över sin nya söta dotter.

Annons

–Hon är vacker. Frisk och välväxt, och det är viktigt för oss. Jag är ganska nöjd med nu också ha en dotter.

Det sade prins Joachim strax efter födseln av sitt fjärde barn – en liten prinsessa – på Rigshospitalet.

Önskedrömmen gick i uppfyllelse för fyrabarnspappan, som har tre pojkar sedan tidigare.

Rörd till tårar

– Det har varit en önskan för mig att få en liten flicka, säger Joachim, som enligt egen utsago var rörd till tårar när hon föddes.

Den stolta fadern avslöjar även att hans nya lilla prinsessa har mörkt hår. Han är full av beundran över sin hustru. Prinsessan Marie födde sitt första barn, prins Henrik, rekordsnabbt – tio timmar. Och denna gång tog det endast fyra timmar från det att hon kom till BB och tills hon födde dottern.

– Jag stöttade så gott jag kunde.

Tog hissen

Prins Joachim tog hissen ner till den väntande journalistskaran, som stod framför hissen, där han kunde förmedla det glada budskapet om födelsen av den 49 cm lång flickan på 2930 gram. Den lilla prinsessan har nr 10 i turordning till den danska tronen. Födseln ägde rum på. 8,27 på tisdagsmorgonen och budskapet är att både mamman och barnet mår bra. Prins Joachim var närvarande under hela förlossningen. Den 35-åriga prinsessan Marie var på sjukhus tidigt i morse.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Marie och prins Joachim har redan sonen Henrik Carl Joachim Alain, som föddes den 4 maj 2009.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures och All Over Press

Ni kan själva se filmen från Danmark här››

Annons