Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Joachim: "Min hustru är min bästa coach"

04 aug, 2015, 09:32
author
Annons
Prins-Joachim

Prinsessan Marie fick Joachim på rätt spår igen. Nu har äkta makarna äntligen fått det familjeliv de drömt om i nya huset.

Prins Joachims andra äktenskap är omvittnat lyckligt. Nu har han varit gift med sin hustru Marie i sju år, men paret är inte i närheten av någon sjuårskris. Tvärtom.

marie-ao-2

Marie har gjort honom till en bättre människa.

Annons

– Min bästa coach är min fru. När andra försöker coacha mig sätter jag mig på tvären. Min fru ska ha äran för alla de punkter där jag har bättrat mig, säger den danska prinsen i en intervju.

Nya hemmet är en 600 kvadratmeter stor villa på Emiliekildevej i Klampenborg. Nio rum står till prinsfamiljens förfogande. Familjen njuter av poolen och havet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
huset

Vi ser till att göra saker på tu man hand efter barnen somnat, berättar prins Joachim.

Till exempel är prinsparet storkonsumenter av tv-serier. “Homeland, “House of Cards” och “Game of Thrones” kan det lätt bli både två och fyra avsnitt av på en kväll.

Annons

 

Joachim

Dessutom passade de på att tillbringa några romantiska dagar ombord på en yacht vid Ibiza – utan barnen. Det var i juni, strax före svenske Carl Philips bröllop dit prinsparet förstås var bjudna.

Om barnuppfostran

Många skilda föräldrar ruckar lite på reglerna för att barnen ska trivas. Prins Joachim känner igen sig i det, men berättar i Euroman att han har ändå försökt sätta gränser och ha regler:

– Efter min skilsmässa fick jag plötsligt mindre tid med mina två äldsta. Det var ju villkoren. Det var inte så att jag skämde bort dem och allt fick flyta när jag hade dem, för man ska inte kompensera sina skuldkänslor med brist på uppfostran.

Annons
margrethe-joachim-fam-ao

Prins Joachim fick en mycket sträng fostran och både han och kronprins Frederik har avslöjat att mamma drottningen och pappa, prins Henrik, inte alls var speciellt engagerade i barnen. Det har fått Joachim att göra allt för att vara den far han själv behövde som liten.

Festade tillsammans

Men jetsetprinsen är inte helt försvunnen – även om Joachim i dag har med hustrun Marie på nattklubbarna och lyxyachterna. I januari var paret i Paris och festade om rejält.

Shopping

De träffade bland annat Joachims gamle vän Christian Scherfig på Café Victor tills stället stängde vid två på natten. Även shopping ingick i prinsparets Parisschema.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

 

Annons